JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her får de ansatte restaurantmat med utsikt

TEMA: MATPAUSE

Her får de ansatte restaurantmat med utsikt

HOTELLFØLELSEN: I toppetasjen til IT-bedriften Intility kan de ansatte spise lunsj fra «hotellbuffet» hver dag. Stian Aas er svært fornøyd med tilbudet.

HOTELLFØLELSEN: I toppetasjen til IT-bedriften Intility kan de ansatte spise lunsj fra «hotellbuffet» hver dag. Stian Aas er svært fornøyd med tilbudet.

Sissel M. Rasmussen

For 350 kroner i måneden kan de ansatte i IT-selskapet Intility kose seg med mat av restaurantkvalitet til lunsj. Og fredagspilsen er inkludert.

Fra toppetasjen der IT-selskapet Initility holder til, kan du se rett ned på middelalderparken eller Barcode i Oslo. Inngangspartiet er som en hotellfoaje. Du kan forsyne deg med kaffe, forfriskende vann, med eller uten kullsyre. Men før heisen står sperrene.  For å komme inn må du hentes eller ha kort. Kantina ligger på toppen av bygget, bare med takterrassen over. Heisen tar oss opp til 8’ende etasje. Hotellfølelsen får nytt påfyll. Buffeten er lenger enn lang. Kokkene jobber i åpent landskap. Det går i svart, blankt med dus belysning. Men maten er lyssatt.

Stian Aas jobber i IT-selskapet Intility i Oslo. Lunsjtilbudet gjenspeiler bedriftens lønnsomhet, mener Stian, som har vært ansatt her siden 2014. Han jobber i IT-drift. Bedriften har ikke tariffavtale, men Stian er likevel organisert i El & IT

– For min egen sikkerhets skyld, sier Aas.

Syltede ingefær

Ingen sushi uten syltede ingefærskiver. Her er syltet rødløk, wakame – japansk sjøgressalat, hakket chili og peanøtter. Samt mengder av ulike kjøttpålegg. Ostefat og kjeksfat. Oppskåret frukt og grønnsaker som snacks. Dessert og kaker. Alt hva hjertet måtte begjære. De ansatte kan velge i mange kalde retter, og vanligvis varmretter.

– Jeg er veldig glad i wok, helst med kylling eller svin, forteller Stian Aas.

– Gjerne med grønnsaker og ris. På mandager er det oftest fisk, og det serveres alltid en varm vegetarrett i tillegg.

Det er også et frokost-tilbud, med ulike kornsorter, yoghurt og brødmat.

PÅFYLL: Det er mange ansatte som bruker kantina hver dag, så de ansatte må følge med og fylle på underveis.

PÅFYLL: Det er mange ansatte som bruker kantina hver dag, så de ansatte må følge med og fylle på underveis.

Sissel M. Rasmussen

Sofakrok, peis og pils

Kantina har plass til flere hundre av de 500 ansatte samtidig. Takterrassen er populær på sommerstid. I tillegg er det en mindre terrasse i samme etasje som kantina. Dersom ddu syns det blir for kaldt på terrassen, kan du heller slappe av i sofakroken eller ved gass-peisene i stedet. Fra klokka 14 er det brødmat tilgjengelig for den som trenger en ekstra matbit.

I tillegg kan de ansatte kjøpe med seg middag hjem. For 50 kr pr. porsjonen får du en Surprise Dinner, med ukjent innhold.

– Intility har mange unge ansatte med en snittalder på rundt 27 år, pluss mange lærlinger. Med så mange unge er det fint å ha et møtested som kantina, som også benyttes til sosialt fellesskap.  

Fredagspilsen kan inntas her. Mellom klokka 16 til 18 er øl-kjøleskapet åpent, med selskapets eget brand; «Intility 3.0. An enterprise grade pilsner».  Og lønningspilsen likeså. En gang i måneden er kantina åpen for aktiviteter, kortspill eller for egen DJ og musikk.

FREDAGSPILSEN: Et tilbud som dog ikke er til lunsj – men eget ølmerke og gratis fredagspils – hører nok til sjeldenhetene.

FREDAGSPILSEN: Et tilbud som dog ikke er til lunsj – men eget ølmerke og gratis fredagspils – hører nok til sjeldenhetene.

Sissel M. Rasmussen

Stian Aas prioriterer å dra hjem til familien på fredagskvelden, men berømmer likevel tilbudet. Og skulle det bli overtid, dekker bedriften overtidsmaten.  

sissel@lomedia.no

Intility

Sissel M. Rasmussen

Egen kantine: 350 kr pr. mnd,
uavhengig av hva du spiser.

Ikke betalt pause: 30 min,
8 timers arbeidsdag.  

16.05.2023